Łączna liczba wyświetleń

poniedziałek, 9 lipca 2012

Skrzydełka imbirowe

12 skrzydełek
1,5 łyżeczki sproszkowanego imbiru
0,5 szkl. białego wytrawnego wina
5 łyżek sosu sojowego
2 łyżeczki cukru
6 łyżek oleju



Skrzydełka natrzeć olejem,solą i imbirem,
odstawić na 30 min do lodówki.
Olej rozgrzać na patelni,zrumienić skrzydełka z obu stron,przełożyć na talerz. Zlać z patelni tłuszcz,zostawić 2 łyżki,wlać pół szkl. gorącej wody,wino i sos sojowy,wsypać cukier,zagotować.
Włożyć skrzydełka i gotować 4 min. na dużym ogniu,po czym zmniejszyć płomień i dusić pod przykryciem 20 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz