Łączna liczba wyświetleń

wtorek, 24 lipca 2012

Pałki na ryżu

ok 1 kg pałek z kurczaka
2 ząbki czosnku
2,5 szkl ryżu 
3 cebule
bazylia,oregano
słodka papryka,sól,pieprz
2 łyżki oleju
Mięso umyć,pomieszać przyprawy,czosnek przecisnąć przez praskę,wymieszać z olejem i powstałą marynatą natrzeć mięso,pozostawić na 2 godziny.
SOS
2 ząbki czosnku
6 łyżek ketchupu
6 szkl wody
2 łyżki vegety
1/2 łyżeczki pieprzu
2 łyzeczki papryki słodkiej
1/2 kst masła
2 łyżeczki cukru
curry do smaku
Masło roztopić na wolnym ogniu,dodać zmiażdżony czosnek i resztę przypraw,wlewamy wodę,doprowadzić do wrzenia.


Surowy ryż wysypać na blachę,na wierzch ułorzyć plastry cebuli a na nią pałki.Zalać całość przygotowanym sosem.
Piec ok 80 min w temp.200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz