Łączna liczba wyświetleń

środa, 11 lipca 2012

Rybka duszona z pieczarkami

750 g filetów

sok z cytryny
1 szkl. rosołu z kostki drobiowej
3 łyżki margaryny
1 szkl. białego wytrawnego wina
200 g pieczarek
2 łyżki mąki

2 żółtka
Filety skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 30 min w lodówce.Po tym czasie posolić,przełożyć do rondelka,wlać rosół,dodac łyżkę margaryny i wino.Pieczarki oczyścić,poszatkować,dodać do ryby i dusić ok 30 min.Z pozostałej margaryny i mąki zrobić zasmażkę,rozprowadzić wywarem z ryby,doprawic solą.Gdy ryba jest miękka,wlać zasmażkę,zagotować,odstawić z ognia i zaciągnąć żółtkami.Podawać z ryżem lub kluskami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz