Łączna liczba wyświetleń
wtorek, 30 lipca 2013
Pyszna chałwa domowa
- 250 g masła roślinnego
- 1/2 szklanki wody
- 1/2 kg mleka w proszku
- 2 szklanki cukru
- 5 czubatych łyżek kakao
- 5-6 paczek herbatników PETIT BUERE
- 100 g orzeszków (najlepiej ziemnych)
- ok. 100 g rodzynek
- ew. aromat waniliowy (może też być rumowy)
Wodę, cukier, masło roślinne zagotować.
Mleko w proszku wymieszać w misce z kakao i ciągle mieszając wlewać wodę z masłem i cukrem.
Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę, dodać bakalie oraz pokruszone herbatniki.
Do długiej blaszki wyłożonej folią aluminiową przełożyć masę. Chłodzić w lodówce aż chałwa zastygnie.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz