Łączna liczba wyświetleń

sobota, 27 lipca 2013

musztardowa rybka

4 filety z flądry, mintaja czy innej morskiej ryby
6 łyżeczek francuskiej musztardy
2 łyżki masła
4 łyżki bułki tartej
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
1 łyżka posiekanego szczypiorku
3 łyżki tartego parmezanu
sól, świeżo zmielony pieprz
plasterki cytryny i gałązki szczypiorku do przybrania
Rybę oczyścić i ułożyć na dnie wysmarowanej tłuszczem formy do pieczenia. Każdy filet posmarować obficie musztardą. Do roztopionego masła dodać bułkę tartą, ser, zioła, sól i pieprz. Mieszaninę rozsamrować na płatach ryb oraz dobrze ugnieść.
Piec we wcześniej nagrzanym do temperatury 180 stopni piekarniku przez około 15 minut. Przed podaniem udekorować potarwę szczypiorkiem i cytryną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz