Łączna liczba wyświetleń

sobota, 27 lipca 2013

pieczeń z tuńczyka

220 g odsączonego tuńczyka z puszki
220 g odsączonej kukurydzy z puszki
100 g ugotowanego na sypko ryżu
mała cebula
papryczka chili
2 jajka
2 łyżki przecieru pomidorowego
sól, świeżo mielony pieprz, oregano
tłuszcz
3 łyżki bułki tartej
Cebulę i paprykę chili posiekać i dusić na oleju aż zmiękną. Przełożyć do dużej miski, dodać tuńczyka i kukurydzę oraz ryż, a także roztrzepane jajka i przyprawy. Dokładnie wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 50 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko wystudzić i dopiero wtedy wyjmować z formy na półmisek.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz